Cavitatie

Cavitatie

Cavitatie

Cavitatie is een handmatige behandeling die met name geschikt is voor het aanpakken van probleemzones. De behandeling komt uit de medische wereld en is gebaseerd op de implosie van vetcellen via laag frequentie ultrasone geluidsgolven met bewezen effectiviteit. Het vet dat met de cavitatie methode wordt ‘vrijgemaakt’ wordt net als bij de Lipo Laser op natuurlijke wijze opgenomen in de lymfe en bloedvaten en wordt via de lever en de nieren uiteindelijk met de urine en ontlasting uitgescheiden. De hoeveelheid vet die vrijkomt mag niet te groot zijn, omdat het lichaam dan niet in staat is het vrijgekomen vet te verwerken. Derhalve behandelen wij maximaal 2 zones per behandeling. Op de dagen van de behandeling is het van belang dat u zich houdt aan de door ons meegegeven adviezen zoals ‘niet vet eten’, en ‘veel water drinken’ om het lichaam een handje te helpen.

Voor welke zone’s is cavitatie geschikt?

Cavitatie is met name geschikt voor de (kleinere) probleemzones zoals;

 • buik
 • love handles
 • bovenarmen
 • heupen
 • binnen- en buitenkant benen
 • BH-lijn

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Wij zullen wat huidolie of contactgel op het behandelgebied aanbrengen en gaan vervolgens met het cavitatie handstuk zachtjes over uw huid. U voelt misschien wat warmte en lichte prikkels maar zeker geen pijn. Aangezien een cavitatie behandeling werkt met ultasoon kunt u een vreemde zoem horen die voor ons niet hoorbaar is.

Hoe lang duurt een behandeling?

De cavitatie behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Tevens is het mogelijk om deze behandeling te combineren met onze andere behandelmethoden zoals Lipo Laser Slim en/ of RF. Een behandeling zal dan ongeveer 60 minuten duren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het is aan uzelf vast te stellen wanneer u tevreden bent met het behaalde resultaat. Wij adviseren echter een behandelreeks van 10 behandelingen verspreid over een periode van ongeveer 6 weken.

Hoe vaak heb ik een behandeling nodig?

De behandeling kan 1 x per week worden uitgevoerd ivm de natuurlijke afvoertijd van de vrijgekomen vetten.

Wanneer mag ik resultaat verwachten?

Na de eerste behandeling is in sommige gevallen zelfs tot 3 centimeter omtrek vermindering te meten. Binnen een maand zult u blijvende resultaten zien. Na 3 – 6 maanden is het volledige resultaat zichtbaar omdat uw lichaam tijd nodig heeft om de vrijgekomen vetten op een natuurlijke manier af te voeren. Door gebruik van onze spierstimulatie behandeling in combinatie met lymfedrainage kan dit versneld worden omdat u lichaam de vrijgekomen vetten sneller als energie gebruikt.

Wat kan ik zelf doen om het optimale resultaat uit de behandelingen te halen?

Het grootste deel van het vrijgekomen vet wordt in de lever omgezet in glycogeen, een energie bron voor het lichaam. Deze energie dient uiteraard wel verbruikt te worden. Het is daarom van belang dat u de eerste 48 uur na de behandeling zoveel mogelijk beweegt en energie verbrandt. Probeer te sporten, te wandelen, te tuinieren; in ieder geval zoveel mogelijk te bewegen. Wanneer u dit wenst kunt  u aansluitend aan u cavitatie behandeling ook een spierstimulatie behandeling boeken. Dit versnelt het gehele proces.

Drinken en voeding na de behandeling

Drink de dagen na de behandeling zoveel mogelijk water. Tenminste 2 liter per dag. Drink als u kunt ook ontslakkende/kruidenthee. Al dit drinken is van belang om de lever en de nieren te ondersteunen en te helpen het vrijgekomen vet zo effectief mogelijk af te voeren.
Houd er een zo gezond mogelijk voedingspatroon op na. U wilt zorgen dat uw lichaam het vrijgekomen vet als energiebron gebruikt. Eet derhalve zo weinig mogelijk suikers en vetten. Het eten van meer eiwitten/proteïne in combinatie met de behandeling blijkt zeer effectief te zijn.

Wat zijn de contra-indicaties voor cavitatie behandelingen?

Wij kunnen geen behandelingen uitvoeren in geval er sprake is van:

 • obesitas
 • ziekten of afwijkingen aan de lever
 • diabetes
 • metalen protheses nabij de te behandelen gebieden
 • stofwisselingsziekten

Is de behandeling pijnloos?

De behandeling is pijnloos en 100% veilig.

Meer informatie

De duur van de behandeling:  30 – 60 minuten
Interval:  1x week
Voor een optimaal resultaat:  Minimaal 6 behandelingen per zone *
Advies:  Drink voldoende water voor de afvoer van de losgemaakte vetten.
Do & Don’ts:  Maak geen gebruik van bodylotion voor uw behandeling
Kuurpakket:  Is maximaal 3 maanden geldig

*Disclaimer:  Dit is een gemiddelde indicatie. De resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon.