Radio Frequentie

Radio Frequentie

Radio Frequentie

De huid veroudert als gevolg van een natuurlijk, biologisch proces maar ook door, luchtverontreiniging, stress, zonlicht, levensstijl en medicijngebruik. Elk jaar verliezen we 1% van ons natuurlijke collageen. Dit alles resulteert in een verslapte huid met verminderde elasticiteit, lijntjes en rimpeltjes. Tijdens de menopauze wordt het proces van huidveroudering nog versnelt. Om dit proces te vertragen of tegen te gaan is de Radio Frequentie Lichaamsbehandeling de oplossing.

Radio Frequentie voor lichaam en gezicht

Cosmetische artsen bevelen de radio frequentie methode aan als een veilige non-operatieve facelift en verjongingsmethode voor het gezicht. In het gezicht is deze behandeling geschikt voor het strak trekken van de huid op jukbeenderen en wangen, verwijderen van wallen, verminderen van kraaienpootjes en diepe rimpels rondom de mond en bijzonder effectief voor het verstrakken van de kaaklijn. Tevens geschikt voor de hals en decolleté. Voor het strak trekken van de huid op de buik of elders op het lichaam en de behandeling van slappe huid na de bevalling wordt deze methode aangeraden. Deze methode is uiterst effectief en veilig gebleken en is momenteel een van de bekendste methodes voor huidverjonging, huidverbetering en huidverstrakking. Een groot voordeel van deze behandeling ten opzichte van een operatie is dat er geen herstelperiode of pijnstilling nodig is,

Hoe werkt de methode?

Door golven met een frequentie in het radiospectrum (0,4-9 MHz) wordt in de cellen de stofwisseling geactiveerd. Golven met een hoge frequentie dringen dieper door dan het huidoppervlak. Ze werken in op de lederhuid (de dermis, die het collageen-elastine-structuur van ons gezicht vormt) en de hipodermis (het onderhuids vetweefsel). Door de, tijdens de behandeling optredende, warmteontwikkeling worden in de huid, die stapsgewijs een deel van haar functies is kwijtgeraakt en die slap en rimpelig is geworden en is gaan hangen, de bloed- en lymfeafvoer en de stofwisseling versterkt. Ook wordt de werking van de speciale verbindingscellen, de fibroblasten, weer goed op gang gebracht.  Dat wil zeggen, de elastine-structuren kunnen opnieuw worden opgebouwd. De vezels krijgen hun jeugdige tonus terug, trekken samen en zorgen voor een jeugdig, veerkrachtig gelaat.

Wat gebeurt er in de huid?

Tijdens de Radio Frequentie behandeling vinden in de lederhuid merkbare veranderingen plaats. Onder invloed van hoogfrequente golven worden de reeds bestaande collageenvezels elastischer en steviger. De werking van het eigen collageen, elastine, en hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Door de verbeterde bloedsomloop worden de huidcellen beter gevoed, de elasticiteit neemt toe en het gezicht gaat stralen en krijgt een frisse kleur. Maar het belangrijkste is wel het herstel van de inwendige collageenstructuur van de huid, die het meest opvallende effect van een facelift bewerkstelligt.

Frequentie en duur van de behandeling

De Radio Frequentie behandeling neemt afhankelijk van de te behandelen zone 15 tot 60 minuten in beslag. Er gaat geen bijzondere voorbereiding aan vooraf (op de gereinigde huid, wordt een gel aangebracht en vervolgens wordt via bepaalde lijnen een apparaat tegen de huid gezet).  De behandeling is absoluut pijnloos en wordt als zeer ontspannend ervaren. Het gevoel van warmte wordt afgewisseld met een gevoel van verkoeling. De resultaten zijn al na de eerste behandeling zichtbaar, maar voor de fixatie hiervan worden gemiddeld 4-8 behandelingen aanbevolen met een tussenpauze van 3 tot 4 weken.

Voor wie is de behandeling geschikt?

De behandeling is voor zowel dames als heren geschikt welke graag hun gelaatscontouren willen verbeteren, hun jeugdige uitstraling van het gezicht willen behouden en zich geen zorgen willen maken over rimpels, fijne lijntjes en een verslappende huid. De behandeling van het gezicht is niet geschikt voor mensen met beschadigingen aan het huidoppervlak (dermatitis, eczeem, verwoningen en/of ontstekingen), metalen lichaamsimplantaten, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.

De gezichtsbehandeling helpt bij het wegwerken van de slaphangende, oudere huid van het gezicht en elders op het lichaam. Vooral kleine, ondiepe rimpeltjes verdwijnen snel. Het resultaat is een prachtige, elastische, strakke, verjongde en frisse huid! De radio frequentiebehandeling van het lichaam is geschikt voor iedereen die hun huid wil verstevigen en/of huidveroudering tegen wil gaan. De behandeling is niet geschikt voor mensen met eczeem, verwondingen en ontstekingen.

Welke zone’s kunnen worden behandeld?

De behandeling is uitermate geschikt voor:

  • wangen
  • kaaklijn
  • decolleté
  • correctie van gezichtscontouren
  • de huid rondom de ogen
  • binnenzijde van de armen
  • buik
  • heupen
  • billen

Is de Radio Frequentie behandeling pijnlijk?

De behandeling is een 100% veilige, pijnloze en ontspannende behandeling. De behandeling is niet seizoensgebonden en voor alle leeftijden geschikt. Na de behandeling kan de huid enigszins warm aanvoelen en er kan een matige tot behoorlijke roodheid zichtbaar zijn. Een beetje alsof u net gesport heeft of even lekker in de zon gezeten hebt. De roodheid verdwijnt in de uren na de behandeling.

Wanneer mag ik resultaat verwachten?

Sommige mensen zien al na de eerste behandeling resultaat. De gewenste verbetering wordt verkregen na een serie van behandelingen, met resultaten die variëren van persoon. Let wel, het uiteindelijke resultaat kan pas na 3 – 6 maanden worden beoordeeld omdat de behandelingen nog enige tijd nawerken. Bovendien, de resultaten van een radio frequentie behandeling zijn cumulatief, dat wil zeggen, dat het resultaat na elke behandeling sterker wordt.

Meer informatie

De duur van de behandeling:  30 – 35 minuten
Interval:  3 – 4 week

Voor een optimaal resultaat:  Minimaal 4 behandelingen per zone *
Do & Don’ts:  Maak geen gebruik van bodylotion voor uw behandeling

*Disclaimer:  Dit is een gemiddelde indicatie. De resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon.